Over Wine Challenge

De Wine Challenge is een toertocht voor personenauto’s die de unieke rijbeleving combineert met een culinaire wijnbeleving. Daarnaast is het een mooie test voor u, uw teamgenoot en voor het voertuig om te zien hoe jullie omgaan met navigeren en kameraadschap en dat onder prachtige omstandigheden die je in Nederland niet gauw zult mee maken.

De Drive

Bij de Wine Challenge Tour gaat het vooral om het navigeren, het uitzoeken van de slimste route, teambuilding en verstandig rijden. Snelheid mag dan wel geen criterium zijn, de afstanden van de etappes zijn dusdanig dat je kunt genieten van een prachtige omgeving. Veel landwegen, heuvelachtig landschap en oude stadjes en dorpjes. Het mag duidelijk zijn dat u voorbereid moet zijn. Als team zorgt u zelf voor het deelnemende voertuig.

kortom:

De Wine Challenge bestaat uit een aantal etappes. Door slim navigeren moet de meest ideale route worden gevonden in achtneming van de wettelijke verkeersregels. Daarnaast zullen er een aantal klassementsproeven zijn die mede de eindstand van elke etappe en uiteindelijk het eindklassement zullen aangeven. Vooraf is niet bekend waar gereden gaat worden. De organisatie bepaalt de hoeveelheid en lengtes van de etappes. Kort voor de start krijgt elk equipe een eerste checkpoint opgegeven. Elke etappe bestaat uit controlepunten. Aan de hand van deze checkpoints bepaalt u zelf de route. De checkpoints worden door de zogeheten BACKOFFICE met de teams gecommuniceerd.

Snelheid

De Wine Challenge is geen snelheidswedstrijd. Het is een uitdaging. Het komt neer op behendigheid, goed navigeren en anticiperen. De deelnemers zijn verplicht zich te houden aan de maximale snelheid van het betreffende land. Uiteraard is de uitdaging wel competitief. Het competitie-element zit hem in het vinden van de meest ideale route in een zo kort mogelijke tijd en / of zo kort mogelijke afstand. Er moet wel rekening worden gehouden met de plaatselijk geldende maximumsnelheden. De organisatie controleert op overschrijding van de maximale snelheid. Bij grove of herhaalde overschrijding van de maximumsnelheid volgt diskwalificatie voor de betreffende etappe en voor het eindklassement. Controle van de gereden route en snelheden geschiedt door middel van een track en trace systeem van FleetCompleet. Deze apparatuur is u beschikbaar gesteld. In de BackOffice kan men vervolgens elk voertuig volgen. Ook de thuisblijvers en deelnemers kunnen de verrichtingen van de teams zien via internet.

Wijn en bijt

U rijdt de Wine Challenge natuurlijk ook om kennis te maken met mooie wijnen en de plaatselijke keuken. Een beloning na elke gereden etappe. Omdat drank en het rijden van een toertocht wellicht wat moeilijk samen gaan verblijft u telkens 2 dagen op een bestemming alwaar u op een bourgondische wijze de dag doorbrengt, Bacchus zal zich zeker laten zien.

Datum Evenement

In 2019 gaat de 1e editie van start op 16 juni en de finish op 22 juni bij Elhorst Wijnen in Oldenzaal

Ook deze editie Max. 35 teams.

Organisatie Wine Challenge


Advertentie